Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vinete chinezesti in sos picant:
- 1 vanata mai mare
- 2 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 1 lingurita ulei de susan
- 2 lingurite sos soia
- 1 lingurita otet de vin
- 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
- 3 lingurite ulei de ardei iute
- (daca nu aveti, puneti 3 ardei iuti uscati)
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare vinete chinezesti in sos picant:
Intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul. Curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit. Bineinteles ca vinetele vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei. Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan. Dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse, mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte. Dizolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete. Mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
Sunt foarte bune si gustoase, usor picante, foarte bune servite alaturi de un bol de orez.
O reteta recomandata de blogul https://andreeachinesefood.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”