Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vinete chinezesti in sos picant:
- 1 vanata mai mare
- 2 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 1 lingurita ulei de susan
- 2 lingurite sos soia
- 1 lingurita otet de vin
- 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
- 3 lingurite ulei de ardei iute
- (daca nu aveti, puneti 3 ardei iuti uscati)
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare vinete chinezesti in sos picant:
Intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul. Curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit. Bineinteles ca vinetele vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei. Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan. Dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse, mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte. Dizolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete. Mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
Sunt foarte bune si gustoase, usor picante, foarte bune servite alaturi de un bol de orez.
O reteta recomandata de blogul https://andreeachinesefood.blogspot.ro
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani