Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sirop de cirese:
- 2 kg cirese rosii sau cirese amare, bine coapte
- 1 kg zahar
- 150 ml apa
- 2-3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare sirop de cirese:
Ciresele se curata de codite, se spala, apoi li se scot samburii. Se pun intr-un vas si se adauga peste ele
jumatate din cantitatea de zahar. Vasul cu cirese se lasa la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte, amestecand din cand in cand continutul, pentru ca zaharul sa inceapa sa se topeasca si sa ajute ciresele sa lase cat mai mult sirop. A doua zi, peste cirese se adauga apa si se amesteca foarte bine.
Totul se rastoarna intr-o strecuratoare si se preseaza usor cu o lingura, pentru a se scurge tot siropul.
Siropul rezultat se amesteca cu restul cantitatii de zahar si se pune la fiert, la foc iute, pana cand se obtine o consistenta legata.
Spre sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie proaspat stors, care va impiedica siropul sa se zahariseasca pe perioada pastrarii.
Timpul fierberii poate fi de la 30 la 60 minute, in functie de cat de gros se doreste sa iasa siropul.
Ciresele ramase se pot folosi la diverse deserturi: chec, clafoutis, strudel, tarta, granita sau se pot congela si folosi atunci cand vrem sa gatim ceva bun cu cirese.
Siropul de cirese se toarna fierbinte in sticlele spalate si sterilizate inainte. Se acopera cu dopuri etans, iar dupa ce se racesc se pot depozita in camara.
Pentru ca sticlele sa nu se sparga atunci cand turnati siropul fierbinte in ele, este de preferat sa le asezati pe o tava din inox.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară