Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cremoasa cu branza dulce:
Ingrediente blat:
- 150 g margarina
- 150 g zahar
- 2 vanilii
- 4 oua
- 150 g faina
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
Crema de branza:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 2 vanilii
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 1 kg de branza dulce
- 300 g smantana
Decor:
- fructe din compot
- 2 plicuri tort gelee transparent
Mod de preparare prajitura cremoasa cu branza dulce:
Blat:
Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si sarea pana devine pasta. Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu. Turnam usor faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt, la foc mediu pentru 20-25 de minute. Dupa acest timp, scoatem blatul si turnam peste el crema de branza. Dam din nou la cuptor pentru 40 de minute, tot la foc mediu.
Crema:
Seaparam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de budinca, branza si smantana. Albusurile batute tare le incorporez in compozitia de branza cu ajutorul unei palete, cu miscari de sus in jos. Crema trebuie sa aiba volum, sa fie pufoasa. Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o decoram cu fructe din compot scurse foarte bine.
Cu sucul de la compot facem gelul care se toarna peste fructe.
Pofta buna !
Va astept pe blogul meu culinar pentru alte retete de prajituri usoare: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?