Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cremoasa cu branza dulce:
Ingrediente blat:
- 150 g margarina
- 150 g zahar
- 2 vanilii
- 4 oua
- 150 g faina
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
Crema de branza:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 2 vanilii
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 1 kg de branza dulce
- 300 g smantana
Decor:
- fructe din compot
- 2 plicuri tort gelee transparent
Mod de preparare prajitura cremoasa cu branza dulce:
Blat:
Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si sarea pana devine pasta. Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu. Turnam usor faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt, la foc mediu pentru 20-25 de minute. Dupa acest timp, scoatem blatul si turnam peste el crema de branza. Dam din nou la cuptor pentru 40 de minute, tot la foc mediu.
Crema:
Seaparam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de budinca, branza si smantana. Albusurile batute tare le incorporez in compozitia de branza cu ajutorul unei palete, cu miscari de sus in jos. Crema trebuie sa aiba volum, sa fie pufoasa. Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o decoram cu fructe din compot scurse foarte bine.
Cu sucul de la compot facem gelul care se toarna peste fructe.
Pofta buna !
Va astept pe blogul meu culinar pentru alte retete de prajituri usoare: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă