Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de pui cajun:
- 160 grame pui – pulpe dezosate sau piept
- pentru marinada: piper negru macinat, o lingurita praf de chili, o jumatate de lingurita cimbru uscat, o jumatate de lingurita oregano uscat, ulei.
- o legatura ceapa verde
- un catel de usturoi
- o legatura de marar
- o legatura patrunjel
- ulei de masline
- otet
- zahar
- o salata verde
Mod de preparare salata de pui cajun:
Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am mestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.
Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena. Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).
Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie
Mmmmmmmm, delicious!
Cititi si alte retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă