22 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 22 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Are un gust savuros si o prospetime dementiala. Nu ma invidiati pentru asa, oricand puteti s-o preparati si voi, excluzand eventualul timp in care s-ar dezgheta carnea de pui, salata e gata in mai putin de o jumatate de ora

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de pui cajun:

  • 160 grame pui – pulpe dezosate sau piept
  • pentru marinada: piper negru macinat, o lingurita praf de chili, o jumatate de lingurita cimbru uscat, o jumatate de lingurita oregano uscat, ulei.
  • o legatura ceapa verde
  • un catel de usturoi
  • o legatura de marar
  • o legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • otet
  • zahar
  • o salata verde

Mod de preparare salata de pui cajun:

Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am mestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.
Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena. Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).
Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie
Mmmmmmmm, delicious!

Cititi si alte retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri