Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de pui cajun:
- 160 grame pui – pulpe dezosate sau piept
- pentru marinada: piper negru macinat, o lingurita praf de chili, o jumatate de lingurita cimbru uscat, o jumatate de lingurita oregano uscat, ulei.
- o legatura ceapa verde
- un catel de usturoi
- o legatura de marar
- o legatura patrunjel
- ulei de masline
- otet
- zahar
- o salata verde
Mod de preparare salata de pui cajun:
Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am mestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.
Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena. Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).
Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie
Mmmmmmmm, delicious!
Cititi si alte retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară