Cu arsita asta care a venit peste noi, gratarul este solutia perfecta pentru a nu incalzi suplimentar casa. De aceea, gatesc tot mai mult afara sau in slow cooker (oala electrica, pe care o tin afara cat timp este in functiune). Una dintre retetele incercate in aceste zile a avut un foarte mare succes: frigarui din carne de porc, cu ananas si chilli. O nebunie, va garantez!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui dulci si picante de porc:

  • carne de porc -(eu am folosit ceafa de porc) - aproximativ jumatate de kilogram, dar voi folositi gramajele in functie de cati meseni sunteti
  • 1 ananas mic
  • 1 ardei gras rosu
  • chilli uscat, proaspat rasnit
  • sare, boia, piper, putin ulei

Mod de preparare frigarui dulci si picante de porc:

Am taiat carnea de porc cubulete si am amestecat-o cu sare, boia, piper si ulei. Am lasat sa se marineze cateva ore la rece. Apoi am asamblat frigaruile, punand alternativ carne de porc, ananas si ardei. Am rasnit peste chilli proaspat si am lasat pe gratar pana s-a patruns carnea. Noi am servit cu orez cu mazare.

frigarui de porc

Pentru a citi si alte retete gustoase vizitati blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Frigarui dulci si picante de porc.