Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru napolitane cu crema de ciocolata si nuca de cocos:
- 250 g unt (margarina)
- 200 g zahar
- 150 g ciocolata
- 100 g nuca de cocos
- esenta romfoi de napolitane cu crema de ciocolata si nuca de cocos
- 3 galbensuri de ou
- 6 foi de napolitana (25 x 20 cm)
Mod de preparare:
Crema:
Intr-o tigaie se amesteca untul cu zaharul. Se pune tigaia pe foc si se lasa pana cand se topeste untul.
Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine. Se incorporeaza nuca de cocos si se retrage tigaia de pe foc. In continuare, se adauga esenta de rom, apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare cu o lingura din lemn.
Asamblare:
Foile de napolitana se ung fiecare cu cate doua-trei linguri cu crema de ciocolata si nuca de cocos si se suprapun.
Deasupra foilor se aseaza o greutate si se lasa asa timp de 4-5 ore sau pana a doua zi, cand prajitura se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinte.
Tips:
Crema se foloseste imediat dupa preparare. Daca in momentul umplerii foilor, crema incepe sa se inchege, se mai aseaza tigaia pentru cateva secunde pe foc, amestecand repede.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare