Foi de napolitane cu crema de ciocolata si nuca de cocos este un desert usor si simplu de pregatit, mai ales ca nu necesita coacere! O putem pregati si intr-o zi de post, daca in loc de unt folosim margarina si nu mai adaugam galbenusurile de ou.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru napolitane cu crema de ciocolata si nuca de cocos:

  • 250 g unt (margarina)
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta romfoi de napolitane cu crema de ciocolata si nuca de cocos
  • 3 galbensuri de ou
  • 6 foi de napolitana (25 x 20 cm)

Mod de preparare:

Crema:

Intr-o tigaie se amesteca untul cu zaharul. Se pune tigaia pe foc si se lasa pana cand se topeste untul.
Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine. Se incorporeaza nuca de cocos si se retrage tigaia de pe foc. In continuare, se adauga esenta de rom, apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare cu o lingura din lemn.

Asamblare:

Foile de napolitana se ung fiecare cu cate doua-trei linguri cu crema de ciocolata si nuca de cocos si se suprapun.
Deasupra foilor se aseaza o greutate si se lasa asa timp de 4-5 ore sau pana a doua zi, cand prajitura se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinte.

Tips:

Crema se foloseste imediat dupa preparare. Daca in momentul umplerii foilor, crema incepe sa se inchege, se mai aseaza tigaia pentru cateva secunde pe foc, amestecand repede.

napolitane

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Napolitane cu crema de ciocolata si nuca de cocos.