22 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un pandispan pufos, preparat dupa reteta clasica, dar asezat in tava lingura cu lingura alternand aluatul alb cu cel cu cacao pentru a avea ca rezultat aceste dungute foarte aspectuoase!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec zebra:

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • esenta de portocale
  • 1 vf cutit sare

Mod de preparare chec zebra:

Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea ferma. Galbenusurile se mixeaza cu sarea si uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Se adauga galbenusurile peste albusuri, apoi esentele.
La final, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula, pentru ca aluatul sa inglobeze destul aer si checul sa iasa pufos.
Jumatate din compozitia obtinuta se pune in alt bol si se amesteca cu cacao.

Asamblarea:

Se tapeteaza formele de chec cu hartie de copt. Cele doua compozitii de chec se aseaza in tavi, cu o lingura, alternand aluat alb cu aluat cu cacao. Se incepe exact din mijlocul tavii, iar urmatoarea lingura cu aluat se aseaza de fiecare data, in mijlocul precedentei. Nu se amesteca cu lingura si nu se scutura tava, altfel, dungile nu vor mai iesi. Aluatul se va aseza singur.
Checurile se coc la 180 de grade, timp de 20-25 minute.

De mult aveam in plan acest chec zebra si iata ca i-a venit randul. Dungile nu au iesit chiar perfecte, dar am respectat intocmai modul de asezare in tava asa cum este el explicat pe foarte multe bloguri. Cred, totusi, ca aluatul cu cacao trebuie sa fie in cantitate mai mica, pentru a evidentia mai mult straturile. Data viitoare poate o sa obtin un rezultat mai bun.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri