O mancare rapida, usoara si foarte gustoasa. Incercati si voi!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru risotto cu morcovi si ciuperci:

  • orez – eu pentru o portie folosesc cam o lingura de orez – maxim doua
  • ulei (preferabil de masline)
  • ceapa taiata marunt
  • vin alb (daca nu gatim de post)
  • supa (de pui sau de legume) - o cana de portie
  • 2 morcovi (eu ii tai cat de marunt pot)
  • 2 –3 ciuperci ( prefer taiate marunt)

Mod de preparare risotto cu morcovi si ciuperci:

Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem in uleiul ce s-a incins deja pe foc. Lasam cateva secunde sa se prajeasca, adaugam orezul, lasam sa se mai prajeasca pret de cateva minute mestecand mereu sa nu se arda.
Adaugam vinul (cam 15 ml de portie), lasam sa se fiarba pana se evapora dupa care e randul supei (pe care o incalzim putin anterior) sa vina cu propriile nuante la succesul pilafului, supa sa fie cu un deget peste orez. Lasam sa fiarba la foc mediu pana orezul absoarbe toata supa, nu uitam sa mestecam din cand in cand.
Intre timp spal si curat morcovii si ciupercile si le maruntesc pentru ca asa ii place lui iubi. Le adaug in orezul ce bolboroseste pe aragaz, le las sa fiarba impreuna, mai adaug nitica supa. Nu strica sa taiati marunt si niste patrunjel pe care sa-l presarati deasupra chiar inainte de a-l aduce la masa.

Rezultatul final: o simfonie de culori si arome.

risotto cu morcovi si ciuperci

Cititi si alte retete pe blogul: http://casutalaurei.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Risotto cu morcovi si ciuperci.