Ingrediente necesare pentru tocana de porc:
- 500 gr carne de porc cuburi (eu am avut bucati de cotlet)
- 1 lingura untura
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 cana bulion
- 1/2 cana vin alb
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 frunze de dafin
- 1/2 legatura de leustean
- taitei cu dovleac (de la Taiteii Bunicii)
Mod de preparare tocana de porc:
Incing untura intr-o tigaie si arunc in ea cuburile de carne de porc. Cand se rumenes si lasa la randul lor putina untura, adaug ceapa tocata si morcovii taiati cubulete maricele si calesc usor, cat sa fie ceapa sticloasa.
 Sting cu vinul, acopar si las sa fiarba foarte incet pana se evapora complet vinul. La acest punct carnea este deja foarte frageda :)
 Adaug bulionul, piperul, dafinul si mai las la fiert cam pana scade la jumatate si se mai ingroasa sosul.
Aproape de final, adaug leusteanul tocat.
Tocana s-a potrivit de minune cu taiteii cu dovleac de la bunica.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei