Ingrediente necesare pentru tocana de porc:
- 500 gr carne de porc cuburi (eu am avut bucati de cotlet)
- 1 lingura untura
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 cana bulion
- 1/2 cana vin alb
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 frunze de dafin
- 1/2 legatura de leustean
- taitei cu dovleac (de la Taiteii Bunicii)
Mod de preparare tocana de porc:
Incing untura intr-o tigaie si arunc in ea cuburile de carne de porc. Cand se rumenes si lasa la randul lor putina untura, adaug ceapa tocata si morcovii taiati cubulete maricele si calesc usor, cat sa fie ceapa sticloasa.
Sting cu vinul, acopar si las sa fiarba foarte incet pana se evapora complet vinul. La acest punct carnea este deja foarte frageda :)
Adaug bulionul, piperul, dafinul si mai las la fiert cam pana scade la jumatate si se mai ingroasa sosul.
Aproape de final, adaug leusteanul tocat.
Tocana s-a potrivit de minune cu taiteii cu dovleac de la bunica.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor