Iata o idee de pranz rapida si foarta gustoasa.

Ingrediente necesare pentru tocana de porc:

  • 500 gr carne de porc cuburi (eu am avut bucati de cotlet)
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi mari
  • 1 cana bulion
  • 1/2 cana vin alb
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 legatura de leustean
  • taitei cu dovleac (de la Taiteii Bunicii)

Mod de preparare tocana de porc:

Incing untura intr-o tigaie si arunc in ea cuburile de carne de porc. Cand se rumenes si lasa la randul lor putina untura, adaug ceapa tocata si morcovii taiati cubulete maricele si calesc usor, cat sa fie ceapa sticloasa.
Sting cu vinul, acopar si las sa fiarba foarte incet pana se evapora complet vinul. La acest punct carnea este deja foarte frageda :)
Adaug bulionul, piperul, dafinul si mai las la fiert cam pana scade la jumatate si se mai ingroasa sosul.

Aproape de final, adaug leusteanul tocat.

Tocana s-a potrivit de minune cu taiteii cu dovleac de la bunica.

tocana de porc

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocana rustica de porc cu taitei cu dovleac.