Ingrediente necesare pentru tocana de porc:
- 500 gr carne de porc cuburi (eu am avut bucati de cotlet)
- 1 lingura untura
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 cana bulion
- 1/2 cana vin alb
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 frunze de dafin
- 1/2 legatura de leustean
- taitei cu dovleac (de la Taiteii Bunicii)
Mod de preparare tocana de porc:
Incing untura intr-o tigaie si arunc in ea cuburile de carne de porc. Cand se rumenes si lasa la randul lor putina untura, adaug ceapa tocata si morcovii taiati cubulete maricele si calesc usor, cat sa fie ceapa sticloasa.
Sting cu vinul, acopar si las sa fiarba foarte incet pana se evapora complet vinul. La acest punct carnea este deja foarte frageda :)
Adaug bulionul, piperul, dafinul si mai las la fiert cam pana scade la jumatate si se mai ingroasa sosul.
Aproape de final, adaug leusteanul tocat.
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...

Tocana s-a potrivit de minune cu taiteii cu dovleac de la bunica.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Alternative simple și rapide pentru pui gătit la cuptor

Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei