8 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 37 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un desert inghetat si cremos este ideal pentru zilele calduroase! Ca idee, am pornit de la inghetata persana a lui Chef Ramsay, care este un adevarat deliciu, in care am adaugat fructe de padure si cateva bezele sfaramate.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente mecesare pentru desert cu inghetata de vanilie:

  • 500 ml de lapte gras
  • 500 ml de smantana lichida grasa
  • 10 galbenusuri
  • 130 g de zahar tos
  • esenta de vanilie de buna calitate(dupa gust)
  • 5-6 bezele
  • fructe de padure (300g)

Mod de preparare desert cu inghetata de vanilie:

Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila, pana incepe sa fiarba. Luam cratita de pe foc, adaugam vanilia si lasam asa.
Intre timp, intr-un bol mare, frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine, pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii.
Lasam crema sa se raceasca, o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator.

Daca avem masina de inghetata, turnam si invartim compozitia pana se ingroasa.
Daca NU avem masina de inghetata, bagam vasul la congelator si o scoatem de 2-3 ori, la interval de 1 ora si mixam bine sa spargem acele de gheata.
Inghetata trebuie sa fie cremoasa.
Dupa ultima amestecare, punem in inghetata bezelele sfaramate si fructele de padure tavalite prin zahar farin. Dam la congelator, din nou(3-4 ore).
Pastram cateva fructe pentru decor.

Este absolut mortala!

Pofta buna.

Va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri