Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente mecesare pentru desert cu inghetata de vanilie:
- 500 ml de lapte gras
- 500 ml de smantana lichida grasa
- 10 galbenusuri
- 130 g de zahar tos
- esenta de vanilie de buna calitate(dupa gust)
- 5-6 bezele
- fructe de padure (300g)
Mod de preparare desert cu inghetata de vanilie:
Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila, pana incepe sa fiarba. Luam cratita de pe foc, adaugam vanilia si lasam asa.
Intre timp, intr-un bol mare, frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine, pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii.
Lasam crema sa se raceasca, o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator.
Daca avem masina de inghetata, turnam si invartim compozitia pana se ingroasa.
Daca NU avem masina de inghetata, bagam vasul la congelator si o scoatem de 2-3 ori, la interval de 1 ora si mixam bine sa spargem acele de gheata.
Inghetata trebuie sa fie cremoasa.
Dupa ultima amestecare, punem in inghetata bezelele sfaramate si fructele de padure tavalite prin zahar farin. Dam la congelator, din nou(3-4 ore).
Pastram cateva fructe pentru decor.
Este absolut mortala!
Pofta buna.
Va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?