8 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 4 share-uri

Eclere cu crema de vanilie si frisca, un desert ce ne aminteste de copilarie.

Ingrediente necesare pentru eclere cu crema de vanilie si frisca:

  • 200 untura( untura poate fi inlocuita cu succes de aceeasi cantitate de unt)
  • un pahar cu apa
  • 400 gr faina
  • un praf de sare
  • 6 oua( in reteta originala se specificau 5, dar depinde si de calitatea fainii cat si de marimea oualor)

Umplutura:

  • budinca de vanilie preparata din 1,200 ml lapte
  • un pachet de unt
  • 500 ml frisca

Glazura:

  • o ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 5-6 linguri lapte

Mod de preparare eclere cu crema de vanilie si frisca:

Se pune untura si apa intr-o craticioara pe foc si se lasa pana ce untura s-a topit, iar apa a dat in clocot.
Se adauga toata faina odata si se amesteca energic cu telul, pana ce nu mai raman cocoloase si s-a format o bila de aluat omogena, nelipicioasa.
Se lasa sa stea deoparte pana ce se raceste amestecul pana la temperatura camerei( cam 10-15 min)
Se bat ouale bine intr-un castron si dupa ce s-a racit aluatul, se adauga in compozitie putin cate putin, ingloband complet in compozitie fiecare picatura de ou inainte de a turna-o pe urmatoarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Se pune si praful de sare si se omogenizeaza bine. Aluatul trebuie sa fie o pasta fina, asemenea unui pate.
Se umple un pos si se formeaza bastonase lungi de 5-6 cm sau putem forma gramajoare cu ajutorul unei linguri de inghetata.
Se coc in cuptorul incins la 200-220 de grade pana ce se rumenesc bine.
Atentie!Cuptorul nu trebuie deschis pana nu s-au copt complet, pentru ca altfel se vor lasa.

Dupa ce am pregatit budinca, se lasa sa se raceasca si intre timp frecam untul spuma. Cand budinca a ajuns la temperatura camerei se amesteca cu untul frecat.
Dupa ce s-au racit cojile, se taie pe mijloc,
se umplu cu un strat de budinca si unul de frisca, se acopera cu cealalta jumatate si se orneaza dupa plac cu ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu putin lapte. Se servesc reci, de la frigider!

O reteta propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri