Ingrediente necesare pentru aripioare cu sofran si orez cu fructe:
- 5-7 aripioare
- sucul de la 1 lamaie
- cateva firicele de sofran
- 200 ml supa
- 1 ceapa mare
- sare, piper
- 1 cana de orez
- 2-3 caise uscate
- o jumatate de pumn de stafide
- o jumatate de pumn de merisoare
- putin sofran
- sare
*pentru aceasta reteta am folosit un pliculet de sofran, impartit intre pui si orez
Mod de preparare aripioare cu sofran si orez cu fructe:
Se stoarce lamaia si se amesteca cu sofranul, sarea, piperul si ceapa taiata inele. Peste ele se adauga aripioarele si se amesteca bine.
Se toarna amestecul intr-un vas de yena cu capac, se adauga si supa si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Intre timp se face orezul.
Il turnati intr-o tigaie si il incingeti pana apar pete de alb mat pe bob si orezul lasa un miros dulceag. Dupa care se stinge cu apa si se adauga fructele uscate, sofranul si sare dupa gust.
O reteta propusa de blogul mainbucatarie.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?