12:05, 14 Mai 2013 publicat în Retete culinare

Pentru ca mi-au ramas castraveti murati din toamna, mi-am adus aminte de o mancarica gustoasa pe care o pregatea mama mea cand eram mica si o adoram. Inmuiam dumicati de paine taraneasca in sosul acrisor si era un deliciu. Se prepara repede si cu putine ingrediente, mai ales daca aveti castraveti murati la butoias.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de castraveti murati si pui:

  • 2 kg de castraveti murati
  • 10 copanele de pui
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • fulgi de chilli
  • sare si putin ienibahar rasnit(optional)
  • patrunjel

Mod de preparare mancare de castraveti murati si pui:

Lasam castravetii in apa, intepati din loc in loc cu varful unui cutit, pentru 2-3 ore(depinde cat de acri sau sarati sunt). Apoi, castravetii se feliaza nu foarte subtire.
Copanele de pui, spalate foarte bine, se sareaza si se pun la prajit in putin ulei doar pana prind culoare.
Intr-o cratita adaugam 50 ml ulei si calim ceapa, adaugam castravetii feliati si amestecam, lasam la capac pentru 10 minute.Turnam 500 ml apa fiarta si lasam sa fiarba pana ni se pare ca sunt aproape moi. Adaugam condimentele, rosiile si le lasam si pe ele sa fiarba 5 minute, apoi adaugam copanelele de pui si usturoiul tocat.
Amestecam usor si punem capacul la crat


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri