Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu piersici si caise:
- 2 oua
- 150 gr unt sau margarina Rama
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- 200 gr piersici
- 200 gr caise
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita rasa scortisoara
Altele: zahar pudra pentru pudrat, o lingura unt pentru uns tava, o lingura rasa faina pt. tapetat tava
Mod de preparare prajitura cu piersici si caise:
Batem ouale impreuna cu zaharul cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat. Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina faina. Cu o lingura asezam aluatul in tava si uniformizam. Caisele decongelate si curatate de coaja le taiem felii si le asezam peste blat. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.
Prajitura poate fi savurata si la micul dejun sau dupa-masa cu o cana de ceai.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?