Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute de post:
- 150 g soia marunta
- 2 cartofi
- 2 linguri de faina
- un morcov mic
- o ceapa
- sare
- piper
- vegeta
- usturoi (optional)
- ulei
- bulion
- verdeata
Mod de preparare chiftelute de post:
Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste inabusit in ulei pana devine translucida. Verdeata se marunteste bine.
Cartofii rasi se amesteca bine cu soia fiarta si cu faina. Apoi se incorporeaza in aceasta compozitie morcovul ras, ceapa cu tot cu uleiul din tigaie, 1 lingura de bulion eventual indoit cu apa, verdeata tocata, iar la urma se potriveste de sare si de piper. Cine doreste, poate adauga si usturoi pisat. Cu mana uda se fac chiftelute mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Se servesc ca atare cu salata, sau cu o garnitura de fasole, mazăre, piure, orez, etc.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul https://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară