Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute de post:
- 150 g soia marunta
- 2 cartofi
- 2 linguri de faina
- un morcov mic
- o ceapa
- sare
- piper
- vegeta
- usturoi (optional)
- ulei
- bulion
- verdeata
Mod de preparare chiftelute de post:
Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste inabusit in ulei pana devine translucida. Verdeata se marunteste bine.
Cartofii rasi se amesteca bine cu soia fiarta si cu faina. Apoi se incorporeaza in aceasta compozitie morcovul ras, ceapa cu tot cu uleiul din tigaie, 1 lingura de bulion eventual indoit cu apa, verdeata tocata, iar la urma se potriveste de sare si de piper. Cine doreste, poate adauga si usturoi pisat. Cu mana uda se fac chiftelute mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Se servesc ca atare cu salata, sau cu o garnitura de fasole, mazăre, piure, orez, etc.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul https://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă