24 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 37 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Reteta soacrei, ies niste cartofi crocanti la exterior si moi la interior – cu alte cuvinte niste cartofi yummmmmiiiiiiii. Eu am mai personalizat nitelus reteta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cartofi copti la cuptor:

  • cartofi (cam 200-250 gr. per portie)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

optional:

  • lamai
  • 1 lingura de verdeata de care vreti voi: rozmarin, cimbru, menta etc.

Mod de preparare cartofi copti la cuptor:

In primul rand, incingem cuptorul la 200 grade C. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru, in felii groase – in doua daca acesi cartofi sunt mai mici. Ii raspandim in tava in care vrem sa-I coacem, turnam peste ei ulei (cat sa acopere cu o pojghita subtire fundul tavii), punem sare, piper si optional – pentru o nuanta suava de acrisor putem adauga suc de lamaie – sucul de la o jumatate de lamaie per portie –, pentru niste cartofi aromati putem presara frunze proaspete de rozmarin, cimbru sau menta – ce va place si ce preferati.
Amestecam totul bine, ii putem lasa 10 minute la marinat dar nu e neaparat nevoie, asa incat putem baga imediat la cuptor pentru 30 de minute sau mai mult – in functie de cuptor. Dam focul mai incet (conditia sa se faca frumosi si sa nu se arda)– cam 180 grade C -, din cand in cand – cam la zece minute, deschidem usa cuptorului si cu o lingura de lemn intoarcem cartofii – facem asta mai ales sunt intr-o tava neaderenta – cum a fost cazul meu. Sunt gata cand devin aurii. II putem manca simpli sau cu mujdei, ketchup, smantana etc. Buuuuniiiii!

Cititi mai multe retete pe blogul : casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri