5 August 2013 publicat în Retete culinare 22 share-uri

O mancare potrivita pentru orice anotimp. Musacaua poate fi pregatita cu felii de cartofi sau, mai simplu, cu piure de cartofi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Musaca de cartofi si curcan:

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 kg piept de curcan dezosat
  • 2 cepe maricele
  • 2-3 oua
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • 3 linguri de ulei
  • cate putin cimbru, boia, oregano
  • sare, piper

Mod de preparare musaca de cartofi si curcan:

Punem cartofii necuratati, bine spalati de pamant, la fiert intr-o oala cu suficienta apa. Dureaza vreo 20 de minute, la foc potrivit pentru ca sa se patrunda aproape complet. Nu e nevoie sa fie fierti cu totul, pentru ca vor mai sta si la cuptor. Dupa ce stingem focul, ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca.
Intre timp pregatim umplutura: incingem uleiul si calim ceapa tocata marunt vreo 2-3 minute, pana se coloreaza putin. Adaugam carnea tocata, condimentam si amestecam des, pana se coaguleaza, iar apoi mai calim vreo 10 minute, completand cu apa daca e nevoie. Lasam si carnea sa se raceasca si amestecam un ou in compozitia de carne.
Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele groase cam de 0.5 cm. Ungem un vas cu putin ulei, asezam un strat de cartofi, un strat de carne si un strat de sos de rosii, apoi alt strat de cartofi. La noi cam asta a fost tot, pentru ca tava pe care am folosit-o era incapatoare si putin inalta, dar daca aveti mai multe straturi, pastrati aceeasi ordine si incheiati cu un strat de cartofi. Dam musacaua la cuptor, la 180 - 200 de grade cam 20 - 30 de minute, pana scade lichidul. Turnam pe deasupra 1 sau 2 oua batute ca pentru omleta si mai coacem cateva minute, pana se rumeneste si acest ultim strat.
Avem grija la taiat, ca sa se vada frumos straturile si avem o mancare satioasa cu aproximativ 125 calorii la 100 de grame.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri