IN ACEST ARTICOL:
Prima data am auzit de ciorba de burechite pe un post de televiziune si mi-a atras atentia diminutivul-burechita, mi s-a parut amuzant. Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust. Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel! Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de burechite:

  • 500 g carne tocata porc/vita
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cartofi
  • o mana de fasole verde
  • 300 g rosii taiate cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 1 litru de bors
  • patrunjel/leustean
  • 2 oua

Mod de preparare ciorba de burechite:

Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou. Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator. Din doua oua, faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire. O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.

Le lasam in asteptare. Apoi: curatam,spalam si taiem legumele in cubulete. Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugam borsul, sare si piper. Dupa un clocot punem si burechitele pe care le fierbem max.10 minute. Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana (daca dorim)!

Este delicioasa !

Pofta buna!



O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri