Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ciorba de burechite:
- 500 g carne tocata porc/vita
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 2 cartofi
- o mana de fasole verde
- 300 g rosii taiate cuburi
- 1 ceapa mare
- 1 litru de bors
- patrunjel/leustean
- 2 oua
Mod de preparare ciorba de burechite:
Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou. Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator. Din doua oua, faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire. O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.
Le lasam in asteptare. Apoi: curatam,spalam si taiem legumele in cubulete. Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugam borsul, sare si piper. Dupa un clocot punem si burechitele pe care le fierbem max.10 minute. Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana (daca dorim)!
Este delicioasa !
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă