25 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 46 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Blat pufos cu cafea, insiropat cu cafea si umplut cu crema de cafea. O prajitura foarte aromata, un adevarat rasfat pentru iubitorii de cafea!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de cafea:

Blat:

  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cafea preparata
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata fin
  • 1 lingurita cafea solubila

Sirop:

  • 200 ml cafea preparata
  • 4-5 linguri zahar

Decor:

50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare prajitura cu crema de cafea:

Blat:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, pudra de cafea, praf de copt. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea pufoasa. Se adauga galbenusurile, cafeaua preparata, esenta.
La final se incorporeaza amestecul de ingrediente uscate. Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute.

Crema:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga cacao, pudra de cafea si cafea solubila.

Sirop:

Cafeaua preparata se incalzeste si se amesteca cu zaharul.

Asamblarea:

Blatul copt se taie pe jumatate, in doua foi egale. Se insiropeaza prima foaie cu sirop de cafea, apoi se unge cu crema. Se suprapune cea de-a doua foaie si se insiropeaza. Deasupra se intind 1-2 linguri cu crema de cafea, apoi se presara cu ciocolata razuita.

Prajitura cu crema de cafea se lasa la rece timp de 2-3 ore, pana se intareste crema, apoi se taie in patrate mici si se savureaza!

O reteta propusa de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri