Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de cafea:
Blat:
- 3 oua intregi
- 2 albusuri de ou
- 10 linguri zahar
- 2 linguri cafea preparata
- 2 linguri cafea macinata
- 2 linguri cacao
- 7 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Crema:
- 300 g unt
- 200 g zahar pudra
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri cacao
- 2 linguri cafea macinata fin
- 1 lingurita cafea solubila
Sirop:
- 200 ml cafea preparata
- 4-5 linguri zahar
Decor:
50 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare prajitura cu crema de cafea:
Blat:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, pudra de cafea, praf de copt. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea pufoasa. Se adauga galbenusurile, cafeaua preparata, esenta.
La final se incorporeaza amestecul de ingrediente uscate. Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Crema:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga cacao, pudra de cafea si cafea solubila.
Sirop:
Cafeaua preparata se incalzeste si se amesteca cu zaharul.
Asamblarea:
Blatul copt se taie pe jumatate, in doua foi egale. Se insiropeaza prima foaie cu sirop de cafea, apoi se unge cu crema. Se suprapune cea de-a doua foaie si se insiropeaza. Deasupra se intind 1-2 linguri cu crema de cafea, apoi se presara cu ciocolata razuita.
Prajitura cu crema de cafea se lasa la rece timp de 2-3 ore, pana se intareste crema, apoi se taie in patrate mici si se savureaza!
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?