Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de untisor si leurda:
- 2 legaturi untisor
- jumatate legatura de leurda
- 4-5 ridichi
- o bucata branza de capra (cam 100g)
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie
- cate un varf de cutit de pudra de: ghimbir, busuioc, coriandru, chimion
- marar, patrunjel
- un praf de sare
Mod de preparare salata de untisor si leurda:
Spalam bine verdeturile si le taiem coditele. Punem frunzele de untisor intr-un bol, taiem ridichile si le punem peste. Facem un dressing din ulei, zeama de lamaie si condimentele uscate.
Acum urmeaza partea cea mai tare, taiatul leurdei, al patrunjelului si mararului. Pentru aceasta operatiune am folosit o foarfeca speciala pentru taiat verdeturile (detalii aici), pe care o gasiti la Kitchen Shop. Este simplu de folosit, foarte ascutita si vine impreuna cu un mic pieptanas, si deci este usor de curatat. Distanta dintre lame este potrivita, nici prea mare, nici prea mica, astfel ca poate fi folosita la taierea rapida a diverselor verdeturi sau condimente. Bineinteles ca fiind vorba de un gadget, eu doar am facut pozele si Robert a fost chef.
Adaugam dressingul, presaram pe deasupra bucatele de branza si avem o salata simpla, fara prea mari pretentii, de primavara.
Rețetă de primăvară: sufleu de urzici la cuptor

Aceasta reteta este recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?