O salata gustoasa, satioasa, o adevarata delicatesa in post, dar nu numai. Pentru a o prepara se pot folosi si boabe de fasole alba sau neagra gata fierte, din conserva. In acest fel, icrele de fasole pot fi gata in mai putin de 15 minute.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru icre de fasole:

  • 250 g fasole alba boabe
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare icre de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat in apa, timp de 2-3 ore, apoi se fierbe si se scurge. Boabele fierte se paseaza cu blenderul, cu o furculita sau se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se subtiaza cu 1 -2 linguri apa minerala sau cu apa in care a fiert fasolea. Se adauga uleiul, putin cate putin si amestecand continuu
cu blenderul sau cu o lingura din lemn. Cand se obtine un piure uniform si deschis la culoare, se adauga
zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si ceapa tocata marunt.
Icrele de fasole se pot servi imediat, pe felii de paine decorate cu frunze de patrunjel si rondele de ceapa.

icre de fasole,

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Icre de fasole.