Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru icre de fasole:
- 250 g fasole alba boabe
- 100 ml ulei
- sare, piper
- 1 ceapa rosie
- 1-2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare icre de fasole:
Fasolea se pune la inmuiat in apa, timp de 2-3 ore, apoi se fierbe si se scurge. Boabele fierte se paseaza cu blenderul, cu o furculita sau se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se subtiaza cu 1 -2 linguri apa minerala sau cu apa in care a fiert fasolea. Se adauga uleiul, putin cate putin si amestecand continuu
cu blenderul sau cu o lingura din lemn. Cand se obtine un piure uniform si deschis la culoare, se adauga
zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si ceapa tocata marunt.
Icrele de fasole se pot servi imediat, pe felii de paine decorate cu frunze de patrunjel si rondele de ceapa.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei