Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru icre de fasole:
- 250 g fasole alba boabe
- 100 ml ulei
- sare, piper
- 1 ceapa rosie
- 1-2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare icre de fasole:
Fasolea se pune la inmuiat in apa, timp de 2-3 ore, apoi se fierbe si se scurge. Boabele fierte se paseaza cu blenderul, cu o furculita sau se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se subtiaza cu 1 -2 linguri apa minerala sau cu apa in care a fiert fasolea. Se adauga uleiul, putin cate putin si amestecand continuu
cu blenderul sau cu o lingura din lemn. Cand se obtine un piure uniform si deschis la culoare, se adauga
zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si ceapa tocata marunt.
Icrele de fasole se pot servi imediat, pe felii de paine decorate cu frunze de patrunjel si rondele de ceapa.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !