Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa
- 1/2 ardei
- jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
- tarhon
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 150 gr lapte sau smantana
- optional 2 linguri otet
Mod de preparare ciorba de perisoare:
Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:
- 300 gr carne tocata amestec
- o mana orez
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocat marunt
- un ou
- sare si piper
- faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute. Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere. Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?