Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa
- 1/2 ardei
- jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
- tarhon
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 150 gr lapte sau smantana
- optional 2 linguri otet
Mod de preparare ciorba de perisoare:
Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:
- 300 gr carne tocata amestec
- o mana orez
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocat marunt
- un ou
- sare si piper
- faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute. Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere. Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară