Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:
- 3 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 bucatica telina
- 1 ceapa
- 1/2 ardei
- jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
- tarhon
- sare, piper
- 1 lingura faina
- 150 gr lapte sau smantana
- optional 2 linguri otet
Mod de preparare ciorba de perisoare:
Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:
- 300 gr carne tocata amestec
- o mana orez
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocat marunt
- un ou
- sare si piper
- faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute. Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere. Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă