6 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 51 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Din cand in cand mai fac si cate o ciorba cu carne. Imi plac mult ciorbele simple cu legume, dar nu refuz o ciorba buna de perisoare cu tarhon

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1 bucatica telina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
  • tarhon
  • sare, piper
  • 1 lingura faina
  • 150 gr lapte sau smantana
  • optional 2 linguri otet

Mod de preparare ciorba de perisoare:

Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:

  • 300 gr carne tocata amestec
  • o mana orez
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi tocat marunt
  • un ou
  • sare si piper
  • faina pt modelat

Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute. Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere. Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.

Pofta mare!

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri