ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de perisoare

Din cand in cand mai fac si cate o ciorba cu carne. Imi plac mult ciorbele simple cu legume, dar nu refuz o ciorba buna de perisoare cu tarhon

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1 bucatica telina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
  • tarhon
  • sare, piper
  • 1 lingura faina
  • 150 gr lapte sau smantana
  • optional 2 linguri otet

Mod de preparare ciorba de perisoare:

Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:

  • 300 gr carne tocata amestec
  • o mana orez
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi tocat marunt
  • un ou
  • sare si piper
  • faina pt modelat

Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute. Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere. Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.

ciorba de perisoare

Pofta mare!

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de perisoare.