Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:
- trei sferturi de cana nuci coapte in cuptor si macinate
- 500 gr. ciuperci fierte in apa cu sare si scurse
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi - eu am inlocuit cu leurda
- o felie de paine inmuiata
- o jumatate de lingurita cimbru
- sare, suc de lamaie - dupa gust
Mod de preparare pateu de ciuperci:
Dupa ce am pus nucile la copt in cuptor, am calit intr-o oala ceapa si usturoiul laolalta cu ciupercile pe care le-am asezonat cu sare, piper si putintel cimbru. Am adaugat putina apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat legumele. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa se raceasca.
Nucile le-am pus in blender si le-am maruntit. Conteaza cat sunt de coapte atat la culoarea finala cat si la gust, mie totusi imi plac ambele variante, conteaza in final sa nu se arda prea tare nucile - deci fiti cu ochii pe ele cat stau la cuptor. Adaugam in blender peste pudra de nuci ciupercile calite cu ceapa inclusiv, am pus si leurda, painea inmuiata, am mixat o prima tura, am mai adaugat sare (de e nevoie), suc de lamaie (mie imi place mai acrisor), am potrivit la gust. Daca e nevoie se poate adauga si una doua linguri si zeama de la ciuperci dar doar de e nevoie (la mine n-a fost) - in principiu, ciupercile fierte absorb suficienta apa. Cand nu am leurda, mai adaug pudra de usturoi (caci nu are o aroma si gust asa agresiv ca usturoiul proaspat) si vegeta de la naturisti (adica legume uscate fara alte adaosuri).O bunatate! Miam, miam!
Mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară