Ingrediente necesare pentru pachetele de primavara:
- 1 pachet de foi subtiri de placinta (phyllo dough)-sau foi de orez
- 1 albus de ou
- 2 foi varza chinezeasca
- 1 morcov
- 100 g taitei de orez
- 5 ciuperci negre shiitake
- 50 g miez de bambus
- 50 g muguri de fasole mungo
- 1 fir ceapa verde
- 2 lingurite sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
- sare, piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare pachetele de primavara:
Am inlocuit cu buna stiinta foile de orez cu cele de placinta, pentru ca in mod normal am fi avut nevoie de spring roll wrappers, foite speciale de orez, proaspete, insa nu am gasit in Romania asa ceva. In poza pentru ingrediente ati vazut probabil foile acelea rotunde pentru impachetat pe care le-am gasit intr-un magazin din Bucuresti, dar va sfatuiesc sa folositi foi de placinta caci sunt muuult mai bune si mai gustoase. De foitele de orez uscate care se inmoaie in apa am fost foarte dezamagita, in primul rand ca la prajit sunt foarte lipicioase, fac niste basicute tare urate, iar dupa ce se racesc se inmoaie, iar pachetelele nu mai sunt deloc crocante. Imi pare rau, nu vreau sa fac antireclama, dar nu mi-au placut deloc! Despre foile acestea de orez vorbeam:
Sa va mai spun despre ingrediente: miezul de bambus se gaseste la conserva, in bucati mai mari (a se vedea reteta Ciuperci cu bambus, sau deja tocat, sau facut lamele subtiri. Pentru cei care folosesc prima data bambus din conserva, nu uitati ca are un miros ciudat, dar dupa gatit este delicios! Pentru pachetele eu am folosit lamele subtiri
Ciupercile negre le pumem la inmuiat in apa calda (dureaza cam 30 de minute pana se inmoaie complet, piciorusul lor se arunca dupa aceea, este lemnos si dupa ce se inmoaie ciupercile, el nu se pune la mancaruri)
Taiteii de orez ii punem intr-o oala cu apa clocotita si ii fierbem un pic, morcovii ii taiem bastonase, varza o taiem fideluta, ceapa verde o taiem rondele, ciupercile inmuiate si stoarse din apa le taiem fideluta.
Intr-o tigaie punem la calit ceapa verde, apoi morcovii, varza si apoi ciupercile, bambusul si mugurii de fasole mungo. La sfarsit adaugam taiteii, amestecam bine, condimentam cu sare, piper, sosul de soia si uleiul de susan. Este foarte important ca umplutura sa fie relativ "uscata", deci sa nu aiba sos sau apa de la legume. Daca umplutura este prea umeda, foietajul de placinta se va rupe la rulat, in plus, la prajit vom avea foarte mari probleme! Amestecam totul bine si lasam umplutura la racit.
Intre timp pregatim foile de placinta: le vom taia in patrate de 15x15 cm, sau mai mici daca doriti ca pachetelele sa fie mai mici, folosim cate 2 foi odata ca sa nu riscam sa se rupa foaia de placinta atunci cand o rulam! Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem cu albus cele patru laturi ale patratului. Intr-un colt al patratului punem o lingura din umplutura de legume, rulam foaia impreuna cu umplutura strans pana la jumatatea patratului, indoim marginile din stanga si din dreapta, intocmai ca pe un plic, apoi rulam strans inainte pana formam pachetelul. Il asezam pe masa de lucru cu inchizatura in jos ca sa se lipeasca bine, daca e nevoie, mai ungem cu albus inchizatura ca sa nu se desfaca pachetelul la prajit. Dupa ce terminam pachetelele de format, le punem la prajit, le scoatem pe servetele de hartie, le servim calde cu sos picant sau dulce.
Pentru a descoperi si alta retete de mancare chinezeasca, vizitati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară