1 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 38 share-uri

Din cand in cand mai variem meniul si incercam retete de paine care nu sunt in cartea masinii de paine. Asa am ajuns la painea cu lapte sau la cea cu cartofi. Dar la ambele retete a fost nevoie de framantare, care poate fi facuta cu ajutorul masinii de paine, asa ca de aceasta data am pregatit ceva mult mai simplu. Rezultatul... Wow! O paine perfecta, coaja crocanta, miezul aromat si de o consistenta minunata. Toate astea cu numai 10 minute de munca si vreo 14 ore de asteptare.

Ingrediente necesare pentru paine fara framantare:

  • 500 g faina
  • 350 ml apa
  • jumatate pliculet de drojdie uscata (aprox 3g)
  • 1,5 - 2 lingurite de sare

Mod de preparare paine fara framantare:

Intr-un bol amestecam faina cernuta cu sarea. Dizolvam drojdia in apa si o turnam peste faina. Amestecam putin, cu o lingura sau furculita pana se omogenizeaza, acoperim vasul si il punem la frigider pentru vreo 12 ore. Noi nu l-am lasat decat vreo 11 ore la frigier si apoi, o ora afara.
Dupa timpul de odihna, presaram din plin faina pe suprafata de lucru, scoatem aluatul din vas si il pudram cu faina. Intidem un patrat din aluat pe care in impachetam ca in poza de mai sus: aducem o treime din aluat spre mijloc, acoperim cu cealalata parte. Procedam la fel si pe cealalta latura. Acoperim cu o carpa curata si lasam la dospit inca vreo 30 - 40 de minute.
Coacem painea la cuptorul incins bine, la vreo 200 de grade, pana cand se rumeneste, adica in jur de o ora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri