Ingrediente necesare pentru paine fara framantare:
- 500 g faina
- 350 ml apa
- jumatate pliculet de drojdie uscata (aprox 3g)
- 1,5 - 2 lingurite de sare
Mod de preparare paine fara framantare:
Intr-un bol amestecam faina cernuta cu sarea. Dizolvam drojdia in apa si o turnam peste faina. Amestecam putin, cu o lingura sau furculita pana se omogenizeaza, acoperim vasul si il punem la frigider pentru vreo 12 ore. Noi nu l-am lasat decat vreo 11 ore la frigier si apoi, o ora afara.
Dupa timpul de odihna, presaram din plin faina pe suprafata de lucru, scoatem aluatul din vas si il pudram cu faina. Intidem un patrat din aluat pe care in impachetam ca in poza de mai sus: aducem o treime din aluat spre mijloc, acoperim cu cealalata parte. Procedam la fel si pe cealalta latura. Acoperim cu o carpa curata si lasam la dospit inca vreo 30 - 40 de minute.
Coacem painea la cuptorul incins bine, la vreo 200 de grade, pana cand se rumeneste, adica in jur de o ora.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară