Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cozonac cu nuca:
- 10 linguri unt
- 3 galbenusuri
- 1/2 lingurita sare
- 600-650 gr faina
- 1plic zahar vanilat
- esenta rom
- 14 gr drojdie uscata
- 200 ml lapte caldut
- 10 linguri zahar
- coaja de lamaie sau portocala
- Umplutura de nuci si cacao
- 300 gr nuci
- 4 linguri cacao
- 50 gr stafide
- esenta rom
- 3-4 linguri de zahar
- lapte cat sa omogenizam compozitia
Mod de preparare cozonac cu nuca:
Intr-un castron punem faina. Amestecam drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de lapte caldut si zaharul. Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o punem in castronul cu faina (in mijloc), acoperim cu un prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald. Dupa ce a crescut maiaua adaugam pe rand toate ingredientele: untul topit, laptele caldut, galbensurile frecate bine cu zaharul si zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie si faina cat cuprinde. Aluatul nu trebuie sa iasa vartos. Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut 2 ore.
Impartim aluatul in doua parti. Intindem bucata de aluat pe masa unsa cu ulei, apoi punem umplutura de nuci si cacao. Rulam bucata de aluat si o asezam in tava unsa cu ulei. Ungem cozonacii cu galbenus de ou subtiat cu putin lapte. Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 70 minute.
Putem sa i taiem numai dupa ce s au racit foarte bine.
Pofta buna!
O reteta propusa de: camelia al kawadri (kamkrys75)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară