, 30 Noiembrie -0001 publicat în Retete culinare 20 share-uri

O tocanita inseamna sa nimeresti atat de multe ingrediente, sa aproximezi corect timpii de fierbere al fiecarui ingredient si sa potrivesti perfect condimentele. Sa nu mai spun ca doua tocanite pot diferi fundamental daca schimbam doar un ingredient, doar un condiment. Eh, ce ziceti? Mai ramane o tocanita un fapt banal?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocana frantuzeasca de legume:

  • 400 gr ciuperci
  • 200 gr pasta tomate (rosii proaspete daca faceti reteta vara)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1-2 cartofi
  • 100 gr fasole verde
  • 100 gr masline
  • 3/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurite piper
  • 2-3 bucati piept de pui
  • 300 ml supa de pui
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare tocana frantuzeasca de legume:

Caliti usor ceapa si carnea de pui si stingeti cu supa.

Adaugati apoi restul ingredientelor (mai putin pasta de tomate) si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora. Inainte de final, adaugati pasta de tomate si mai lasati sa fiarba putin.

Serviti cu paste sau cu paine proaspata.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri