Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa-crema de spanac:
- spanac – o jumatate de kilogram
- o ceapa taiata marunt
- unul – doi catei de usturoi
- liezon din 1 galbenus si doua linguri de smantana
- supa – 1 1/2 l
- doua linguri de faina
- ulei sau unt
- sare, piper, nucsoara
- crutoane din paine prajita
Mod de preparare supa-crema de spanac:
Taiem marunt ceapa si o prajim in unt sau ulei. Adaugam faina si o prajim, mestecand sa nu se arda si sa nu se coloreze. Adaugam supa (sau, in lipsa acesteia, apa calduta), o dam in fiert, adaugam spanacul curatat si bine spalat.
Cand acesta s-a fiert, il maruntim cu un blender de mana.
Il repunem pe foc si facem un liezon de galbenus si smantana in care turnam treptat cate linguri supa de spanac fierbinte, mestecand pana se omogenizeaza.
Turnam liezonul cu atentie in oala, potrivim gustul cu sare, piper, nucsoara, usturoiul zdrobit. Se mai fierbe cateva minute la foc foarte mic si o servim cu crutoane de paine prajita.
Cititi mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?