O mancare excelenta pentru o zi de duminica.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura din piept de pui cu orez:

  • - 1 buc. piept de pui
  • - 1 buc. lamaie
  • - 1 buc. salata verde
  • - 1 lingura sare
  • - 2 ceasca orez bob mare
  • - 1 lingura morcov taiat cubulete mici
  • - 1 lingurita condiment pui
  • - 1 buc. patrunjel verde

Mod de preparare friptura din piept de pui cu orez:

Se imparte pieptul de pui in doua, fiecare parte se taie pe lungime pentru ca bucata sa fie mai subtire si sa fie mai lata (nu se taie pana la capat, sa arate ca si cum ai deschide o carte ), se bate, se sareaza putin se adauga si condimentul pentru pui.
Intr-o carticioara se pune putin ulei, cand s-a incins se adauga o cana de orez si 3 cani de apa. Pana incepe apa sa fiarba se curata 1/2 de morcov si se taie cubulete mici sau se da pe razatoarea mica si se adauga peste compozitia din craticioara pentru a fierbe. Cand orezul incepe sa fiarba se adauga sare dupa gust.
Se pune gratarul sau tigaia tefal cu bulina rosie la incins. Pieptul de pui se unge cu putin ulei si se pune pe gratar sau tigaie cu partea unde sa taiat in jos (partea cu pielita deasupra).
Se lasa circa 5 min. pe prina parte pana ce carnea se albeste, cand se intoarce pe partea cealalta se lasa doar 2 minute pentru a ramane suculenta.
Intre timp este gata si orezul. Se aseaza pe farfurie frunza de salata, orezul, friptura si la final o felie de lamaie si o frunzulita de patrunjel pentru decor.
Peste friptura si orez se stoarce lamaie.
Are un gust extraordinar si nu este nevoie de salata.

friptura din piept de pui cu orez

O reteta propusa de: mariana niculae (mariana_nick)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Friptura din piept de pui cu orez.