Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut cu spanac si fromage bleu:
- 2 bucati mari de piept de pui (pentru 2 rulade)
- 300 gr spanac
- 150 gr fromage bleu (sau gorgonzola)
- 2 cepe mici
- 2 linguri ulei de masline
- 100 gr masline
- un dovlecel mic
- o lingura zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare piept de pui umplut cu spanac si fromage bleu:
Spanacul se spala bine in mai multe ape si se fierbe cat e nevoie in apa cu sare, iar cand e gata se scurge de apa daca e cazul. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei, apoi adaugam spanacul fiert si mai lasam 5 minute. Condimentam dupa gust. Taiem bucatele branza.
Pieptul de pui se lasa intreg si se bate ca pt snitel. Se sareaza si se pipereaza.
Pe fiecare bucata de piept punem spanac si bucatele de fromage bleu, apoi rulam. Legam ruladele fie cu ata alimentara, fie le prindem cu scobitori.
Ungem o tava cu ulei de masline si asezam ruladele. Dam tava la cuptor pentru o ora pana se rumenesc ruladele. Dovlecelul il taiem rondele si il coacem pe gratar.
Servim pieptul de pui umplut, taiat felii, pe pat de dovlecel stropit cu zeama de lamaie si impreuna cu masline.
O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară