Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru rata cu ananas:
- 1 piept rata
- 1 ananas
- 200 ml vin alb
- 1 lingura miere albine
- zeama de la o limeta
- 1 lingura sos soia
- piper rosu
- tarhon
- rozmarin
- chilli
- ghimbir
Mod de preparare rata cu ananas:
Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.
Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute pe fiecare parte, adaugand si sosul de soia . Scoatem bucatile de rata si le lasam deoparte la cald.
Curatam ananasul, indepartam mijlocul atos si il taiem cubulete. Punem ananasul intr-o craticioara pe foc pana se caramelizeaza usor. .
Stingem cu vinul alb si adaugam mierea si zeama de limeta. Asezonam cu sare, piper rosu(un piper foarte aromat dar putin picant), chilli si ghimbir. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza si capata consistenta de sos.
Taiem pietul de rata pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit si o asezam pe un platou. Servim alaturi de sosul de ananas.
O reteta propusa de: Violeta Postolache (vio_dreams)
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri