Dificultate: redusa
Ingrediente pentru parjoale moldovenesti:
- 250 g carne vitel
- 250 g ceafa de porc
- 150 g miez de paine alba
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 ml lapte
- 1 cartof
- sare, piper
- marar, patrunjel
- 100 g pesmet (la tara se pune malai)
- 50 g unt + 100 g unt pentru prajit
Mod de preparare parjoale moldovenesti:
Carnea se toaca de doua ori.
Miezul de paine se imbiba in lapte si se stoarce bine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in o lingura unt, pana se inmoaie.
Cartoful se rade mic si se scurge de suc.
Intr-un bol incapator se pune carnea si se amesteca cu: miezul de paine, ceapa calita, cartoful, verdeata tocata marunt, untul, ouale, sare si piper dupa gust.
Se pune intr-o farfurie pesmetul (sau malaiul).
Cu mainile umezite cu apa, din pasta de carne se formeaza parjoale mari cat palma si se tavalesc prin pesmet. Li se dau forma alungita si se turtesc la 1 cm grosime.
Se incinge untul si se prajesc parjoalele, pe foc mic, in tigaie acoperita,
pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Parjoale moldovenesti se servesc calde cu piure de cartofi si varza murata.
Sa aveti pofta!
Dupa o reteta din cartea „Povestile bucatariei romanesti” de R. A. Roman.
Pe blogul truedelights.ro veti descoperi si alte retete delicioase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.