Dificultate: redusa
Ingrediente pentru parjoale moldovenesti:
- 250 g carne vitel
- 250 g ceafa de porc
- 150 g miez de paine alba
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 ml lapte
- 1 cartof
- sare, piper
- marar, patrunjel
- 100 g pesmet (la tara se pune malai)
- 50 g unt + 100 g unt pentru prajit
Mod de preparare parjoale moldovenesti:
Carnea se toaca de doua ori.
Miezul de paine se imbiba in lapte si se stoarce bine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in o lingura unt, pana se inmoaie.
Cartoful se rade mic si se scurge de suc.
Intr-un bol incapator se pune carnea si se amesteca cu: miezul de paine, ceapa calita, cartoful, verdeata tocata marunt, untul, ouale, sare si piper dupa gust.
Se pune intr-o farfurie pesmetul (sau malaiul).
Cu mainile umezite cu apa, din pasta de carne se formeaza parjoale mari cat palma si se tavalesc prin pesmet. Li se dau forma alungita si se turtesc la 1 cm grosime.
Se incinge untul si se prajesc parjoalele, pe foc mic, in tigaie acoperita,
pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Parjoale moldovenesti se servesc calde cu piure de cartofi si varza murata.
Sa aveti pofta!
Dupa o reteta din cartea „Povestile bucatariei romanesti” de R. A. Roman.
Pe blogul truedelights.ro veti descoperi si alte retete delicioase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară