Dificultate: redusa
Ingrediente pentru parjoale moldovenesti:
- 250 g carne vitel
- 250 g ceafa de porc
- 150 g miez de paine alba
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 ml lapte
- 1 cartof
- sare, piper
- marar, patrunjel
- 100 g pesmet (la tara se pune malai)
- 50 g unt + 100 g unt pentru prajit
Mod de preparare parjoale moldovenesti:
Carnea se toaca de doua ori.
Miezul de paine se imbiba in lapte si se stoarce bine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in o lingura unt, pana se inmoaie.
Cartoful se rade mic si se scurge de suc.
Intr-un bol incapator se pune carnea si se amesteca cu: miezul de paine, ceapa calita, cartoful, verdeata tocata marunt, untul, ouale, sare si piper dupa gust.
Se pune intr-o farfurie pesmetul (sau malaiul).
Cu mainile umezite cu apa, din pasta de carne se formeaza parjoale mari cat palma si se tavalesc prin pesmet. Li se dau forma alungita si se turtesc la 1 cm grosime.
Se incinge untul si se prajesc parjoalele, pe foc mic, in tigaie acoperita,
pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Parjoale moldovenesti se servesc calde cu piure de cartofi si varza murata.
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar

Sa aveti pofta!
Dupa o reteta din cartea „Povestile bucatariei romanesti” de R. A. Roman.
7 legume si o sursa inepuizabila de proteine de buna calitate

Pe blogul truedelights.ro veti descoperi si alte retete delicioase.
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili