Rozmarinul da un gust aparte preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vita sau vanat,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri si prajituri.
Nu uitati ca infuzia sau maceratul de rozmarin in vin au efect tonic asupra organismului,optimizeaza digestia si, favorizand transpiratia,ajuta la eliminarea toxinelor.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente si mod de preparare pui rumenit:
Zdrobiti 5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline, o lingurita de ghimbir proaspat ras,10-15 g rozmarin uscat sau proaspat, cativa fulgi de chilli, sare si piper.
Puneti la marinat in frigider in acest amestec un pui portionat.
Dupa 1-2 ore scoateti bucatile de carne si puneti-le intr-o tigaie mare,adanca, in putin ulei la rumenit. Intoarcem puiul pe toate partile si apoi turnam peste el un pahar cu vin alb,acoperim si lasam la foc mic pana ce se evapora vinul.
Tinem tigaia pe foc,fara capac,pana ce se rumenesc bine bucatile de carne.
Exceptional.
Pofta buna.
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei