Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura Figaro:
- 5 oua
- 5 + 8-10 linguri de zahar
- 150g unt
- 100 ml lapte/otet/zeama de lamaie
- un plic de praf de copt
- 5-6 linguri pline cu faina, un plic de zahar vanilat
- 10 linguri de nuci macinate
- esenta de rom
- o lingurita plina cu cacao
- optional un borcan de gem acrisor
Mod de preparare prajitura Figaro:
Mai intai se face bezeaua astfel: 5 albusuri se bat spuma cu 8-10 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Dupa aceea se amesteca usor de sus in jos, cu lingura, 10 linguri de nuci macinate si o lingurita plina de cacao impreuna cu o fiola de de esenta de rom. Se da la rece.
Apoi se mixeaza 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga 150 g unt la temperatura camerei si se omogenizeaza bine. Se stinge un pliculet de praf de copt in 100 ml lapte, zeama de lamaie sau otet iar la urma se incorporeaza 5-6 linguri pline de faina ca pentru un aluat mai gros, dar sa curga totusi. Se pune aluatul in tava bine unsa ori tapetata cu hartie de copt si veti nivela acest aluat cu dosul lingurii, pentru ca nu este indeajuns de fluid ca sa ia singur forma tavii. Deasupra acestui blat se intinde uniform cu o spatula bezeaua cu nuca.
Intre blat si bezea se poate adauga, dupa dorinta, un strat de gem acrisor.
Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Este gata atunci cand bezeaua nu se lipeste pe deget cand o incercati.
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară