Reteta o stiu dintr-o carte foarte veche, patata de timp si de degete, pe care o am de la bunica mea. In ea se gasesc tot felul de retete vechi, simple si delicioase, cum numai bunicii nostri stiau sa faca. Originalul se face cu pui, cea de fata e prestata cu gasca, o carne tare buna, care, daca aveti ocazia, va rog sa n-o ocoliti!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii:

  • carne de pui-2,5 kg
  • ulei
  • rosii conservate -800 gr
  • piper-2 gr
  • zahar-20 gr
  • usturoi-50 gr
  • ardei iute-1 buc
  • sare

Mod de preparare pui inabusit la ceaun cu saramura de rosii:

Puiul curatat si portionat se pune la inabusit intr-un ceaun cu o ceasca de ulei.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate pe un platou, iar in grasimea ramasa se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 10 min. Peste ele se toarna, amestacandu-se bine, piperul, zaharul, ardeiul iute, usturoiul pisat. Dupa ce da un clocot, se adauga puiul. Se serveste cu mamaliguta, vin rosu sau tuica.

O reteta propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri