Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole:
- 500 grame fasole boabe, aleasa, spalata si fiarta
- 2 cepe curatate si spalate
- un gogosar sau ardei gras rosu sau pasta de ardei, spalat si curatat de cotor si seminte
- 2 – 3 lingurite de pasta de rosii
- o foaie de dafin
- o ramurica de cimbru
- sare, cateva boabe de piper, putin zahar
Mod de preparare iahnie de fasole:
Partea cea mai “dificila”: fierberea boabelor de fasole dupa tipicul despre care v-am povestit deja:
Daca vreau sa fierb cat mai putin fasolea boabe, cel mai bine este s-o pun la inmuiat cu o seara inainte de a o gati. (...) apa in care fierbem fasolea trebuie schimbata de trei ori inainte de a o lasa sa fiarba astfel - punem fasolea in apa rece si cand da in primele clocote, o luam si o strecuram, aruncand apa. Punem, din nou, fasolea in oala, o acoperim cu apa rece si o lasam sa dea din nou in clocot. Iar o strecuram, apa o aruncam, turnam apa rece peste fasole si, de data asta, o lasam sa fiarba pana la capat. Taiem ceapa solzisori iar ardeiul/ gogosarul in cubulete mici si le punem la calit pana cand se inmoaie. Adaugam fasolea boabe fiarta, dafinul, cimbrul, eventual boabele de piper. Turnam deasupra zeama in care a fiert fasolea , asezonam sare, piper, zahar (dupa gust), adaugam pasta de rosii. Lasam pe foc mediu sa mai scada sau bagam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Mie una imi place alaturi de multe muraturi si ceapa rosie. Miam, miam.
Mai multe retete de blogul casutalaurei.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară