Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru salata Olivier:
- 500 gr piept de pui
- o legatura marar
- o lingurita mustar
- 3 linguri iaurt
- 3 catei de usturoi
- 4 cartofi potriviti
- 4 castraveti murati medii
- 3 linguri de maioneza
- o salata verde (pentru ornat)
- o rosie (pt ornat)
- 2 oua fierte (pentru ornat)
- masline negre (pt ornat)
- sare, piper
Mod de preparare salata Olivier:
Pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare. Castravetii murati se taie cubulete mici, iar mararul se toaca marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca intr-o salatiera.
Sosul se face asa: se amesteca maioneza (cumparata sau facuta in casa) cu iaurtul, mustarul, sarea (dupa gust) si usturoiul pisat.
Combinam sosul cu salata si pregatim patul verde (din salata verde), dupa care asezam salata peste (o montam exact ca pe salata beouf).
Incepem sa ornam:
Eu am ornat asa: ouale fierte le-am taiat felii rotunde, le-am asezat pe margine in cerc si am pus deasupra lor cate o felie de maslina. Am mai taiat felii rotunde de rosii si le-am aranjat in mijloc tot in cerc impreuna cu firicele de marar.
O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.