12:08, 5 August 2013 publicat în Retete culinare

Am aparatul de wafe de vreo cativa ani si sta asa de frumos sus pe dulap langa alte aparate nefolosite! :) Asa ca mi-am propus sa folosesc din cand in cand tot ce am acolo ca sa nu se supere ca stau nefolosite. Si am inceput cu aceste wafe, umplute cu dulceata buna de capsuni.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru wafe cu dulceata:

  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 150 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • gem de capsuni
  • Extra: frisca

Mod de preparare wafe cu dulceata:

Mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam untul la temperatura camerei si mixam in continuare.
Incorporam treptat faina si praful de copt folosindu-ne de un tel.
La final turnam treptat laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai groase.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

Incingem aparatul de wafe si prajim aprox 8 wafe din compozitia de mai sus.
Putem decupa inimioarele si sa le suprapunem, ungand fiecare inimioara cu un start de gem.

Deasupra ornam cu frisca.
Servim cu ceai aromat de fructe!

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

Pe blogul timeaioo.blogspot.ro veti descoperi si alte retete interesante.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri