IN ACEST ARTICOL:
Bucurati-va in acest week-end de o prajitura apetisanta ! Imi caut cuvintele sa incerc, sa va descriu in cel mai fin detaliu aceasta prajitura plina de ciocolata,blat ca de bezea si muuulta nuca.Este absolut divina, ciocolata si nuca se incleiaza in cea mai buna imbucatura de prajitura de ciocolata pe care am mancat-o.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocolata si nuca:

Blat:

  • 8 albusuri
  • 400 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema :

  • 100 g ciocolata cu lapte,de buna calitate
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cu lapte

Mod de preparare prajitura cu ciocolata si nuca

Mod de preparare foi:

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au facut spuma.
Faina se amesteca cu nuca macinata, cacao si praful de copt.
Cand albusurile sunt bezea, adaugam incet, prin rasturnare, cate o lingura din amestecul de faina, nuca,praf de copt si cacao. Amestecam cu o paleta sau lingura, nu mixer!
Compozitia pufoasa rezultata o impartim in 3 parti egale si coacem, pe rand, 3 foi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam 15 minute la foc mediu.
Ca sa economisim timp, intindem compozitia de foi pe hartii de copt, de marimea tavii si cum o scoatem pe una , o bagam la cuptor pe cealalta.

Mod de preparare crema lipicioasa de ciocolata:

Punem galbenusurile, oul intreg, zaharul, cacao si laptele intr-o craticioara, pe foc mic(10 min) sau bain-marie(20 min) si amestecam continuu, cu telul pana se incalzeste crema si se ingroasa usor. Punem ciocolata taiata in cubulete mici si continuam sa amestecam.
Dam la o parte de pe foc, lasam putin asa (8 minute max.) si adaugam untul portionat. Amestecam energic.
Cand crema este rece, o impartim in 3 parti egale si asamblam prajitura: foaie, crema ,foaie crema, foaie, crema deasupra.
Presaram nuci coapte usor la cuptor, uscate sau caramelizate si apoi taiate grosier!
Este mult mai buna a doua zi, cand crema este intrata in foi.

Pont: Daca vi se pare ca, crema este prea moale, o dati la frigider 2 ore si apoi o mixati.




O sa va ramana intiparita in gusturi ca o nesfarsita cicatrice!

Pofta buna!

Aceasta reteta a fost propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri