Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute pane:
- 800 gr carne tocata
- 3 catei de usturoi
- 6 oua
- 1 cartofi mare sau 2 medii
- 1 felie paine
- o ceapa
- 1 cana faina
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare chiftelute pane:
Fierbi cartoful in coaja si cand e gata il cureti si il pasezi.Cureti usturoiul si ceapa si le dai pe razatoare, apoi le amesteci cu carnea tocata,3 oua,cartoful ras sau pasat, painea inmuiata si stoarsa bine, sare, piper, marar. Bati ouale ramase cu faina si o cana de apa, pui marar, un praf de sare si amesteci ca sa obtii un aluat fara cocoloase, putin mai gros decat cel de clatite. Formezi apoi chiftelute foarte plate pe care le treci prin aluat si le prajesti in ulei incins.
Ca si sfat va spun sa formati chiftelutele cu mainile ude, sa le prajiti in ulei multicel, incins, dar la foc moderat, si nu uitati, formati chiftelute plate, altfel riscati sa ramana crude la mijloc.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!