Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute pane:
- 800 gr carne tocata
- 3 catei de usturoi
- 6 oua
- 1 cartofi mare sau 2 medii
- 1 felie paine
- o ceapa
- 1 cana faina
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare chiftelute pane:
Fierbi cartoful in coaja si cand e gata il cureti si il pasezi.Cureti usturoiul si ceapa si le dai pe razatoare, apoi le amesteci cu carnea tocata,3 oua,cartoful ras sau pasat, painea inmuiata si stoarsa bine, sare, piper, marar. Bati ouale ramase cu faina si o cana de apa, pui marar, un praf de sare si amesteci ca sa obtii un aluat fara cocoloase, putin mai gros decat cel de clatite. Formezi apoi chiftelute foarte plate pe care le treci prin aluat si le prajesti in ulei incins.
Ca si sfat va spun sa formati chiftelutele cu mainile ude, sa le prajiti in ulei multicel, incins, dar la foc moderat, si nu uitati, formati chiftelute plate, altfel riscati sa ramana crude la mijloc.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.