Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inimioare de ziua indragostitilor:
- 125 g unt,
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar farin
- 250 g faina
- 2 linguri lapte
- gem de capsuni pt umplutura
- gelatina rosie pt. decor
Mod de preparare inimioare pentru ziua indragostitilor:
Se face o crema din unt, galbenusuri si zahar, se adauga faina si se amesteca bine. La sfarsit se adauga laptele. Se strange aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 min. Dupa ce s-a racit, aluatul se imparte in doua si se intinde in foi subtiri. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealalta parte se fac inimioare al caror mijloc se decupeaza cu o forma mai mica sau cu un cutit ascutit. Se coc 15-20 min in cuptorul incins la 180 de grade. Se lasa sa se raceasca.
Formele intregi se ung cu gem de capsuni, iar formele decupate se pudreaza cu zahar farin. Se lipesc apoi doua cate doua. In mijloc, pentru a accentua si mai mult nuanta de rosu, se pune gelatina rosie pt decor (de la dr.Oetker), preparata conform instructiunilor de pe pachet.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana