Timp de preparare: 180 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole:
- jumatate de kilogram de fasole cu bob mare
- apa
- sare dupa gust
- o legatura mica de verdeata tocata marunt
- 2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui
- 1 cana cu suc de rosii
- 2 morcovi pentru sotat
- jumatate de radacina de telina medie pentru calit
- 1 ardei gras si unul capia tot pentru calit
- legume pentru fiert (2 cepe medii, 2 morcovi, jumatate de telina si 2 ardei-unul capia si unul gras).
Mod de preparare ciorba de fasole:
Se spala fasolea, se pune intr-un vas cu apa si se adauga legumele pentru fiert-un ardei capia, unul gras, jumatate de radacina medie de telina si 2 cepe. Toate legumele se spala, se curata si se lasa intregi la fiert. Se lasa fasolea sa dea in clocot.
La al doilea clocot se spala sub jet fasolea si se scot cojile. Se pot scoate cojile foarte usor daca se arunca apa clocotita si se adauga apa rece. Se freaca usor, cu mainile, fasolea, astfel ies cojile de fasole. Se lasa din nou la fiert. Cand s-a inmuiat fasolea, a fiert suficient, se scot legumele intregi si se soteaza in 2 lingurite de ulei un ardei gras tocat marunt, unul capia, jumatate de radacina de telina si 2 morcovi.
Se calesc bine legumele, se sareaza si se sting cu sucul de rosii. Se iau de pe foc, dupa care se adauga peste ciorba de fasole. Se mai lasa ciorba de fasole sa fiarba 30 de minute, apoi se adauga putina verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a