Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de praz:
- 3-4 fire de praz
- 2 morcov
- 3 cartofi
- 1 ardei gras
- o bucata mica telina
- 2 linguri orez
- 2-3 linguri suc de rosii
- 3 linguri ulei
- 2 l apa
- 500 ml zeama de varza sau bors
- marar
- patrunjel
- leustean
- sare
- piper
Mod de preparare ciorba de praz:
Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot, se adauga morcovul, cartofii, telina si ardeiul gras, toate taiate in cuburi mici. Separat se inabusa prazul taiat rondele subtiri, in ulei si apa in proportii egale.
Cand legumele din oala sunt pe jumatate fierte, se adauga prazul calit, orezul si mararul tocat fin.
Supa se lasa sa fiarba in continuare, la foc mic, pana cand legumele sunt facute.
Se adauga apoi, zeama de varza sau borsul, fierte mai intai separat.
Se potriveste gustul cu sare si piper, se mai dau cateva clocote si se opreste focul.
La final se presara patrunjel si leustean tocat marunt.
Ciorba de praz este la fel de buna servita calda sau rece.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie