Ciorba de praz- un deliciu in timpul postului si nu numai.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de praz:

  • 3-4 fire de praz
  • 2 morcov
  • 3 cartofi
  • 1 ardei gras
  • o bucata mica telina
  • 2 linguri orez
  • 2-3 linguri suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 2 l apa
  • 500 ml zeama de varza sau bors
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare ciorba de praz:

Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot, se adauga morcovul, cartofii, telina si ardeiul gras, toate taiate in cuburi mici. Separat se inabusa prazul taiat rondele subtiri, in ulei si apa in proportii egale.
Cand legumele din oala sunt pe jumatate fierte, se adauga prazul calit, orezul si mararul tocat fin.
Supa se lasa sa fiarba in continuare, la foc mic, pana cand legumele sunt facute.
Se adauga apoi, zeama de varza sau borsul, fierte mai intai separat.
Se potriveste gustul cu sare si piper, se mai dau cateva clocote si se opreste focul.
La final se presara patrunjel si leustean tocat marunt.
Ciorba de praz este la fel de buna servita calda sau rece.

ciorba de praz

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de praz.