Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru muraturi asortate in saramura:
- gogonele
- castraveti
- conopida
- morcov
- mere
- pere
- gutui
- frunze de telina si radacina
- hrean
- seminte de marar
- boabe de piper
- frunze de visin
- usturoi
- apa
- sare
Mod de preparare muraturi asortate in saramura:
Se prepara saramura din apa si sare. Ca si cantitati se folosesc o lingura de sare neiodata, la un litru de apa.
Legumele si fructele se spala. Gogonelele, merele, perele si gutuile se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, pentru ca saramura sa patrunda pana in mijlocul acestora si sa le mureze uniform. Conopida se desface in buchetele mai mici. Morcovul, telina si hreanul se curata de coaja si se taie in bucati mai mici.
Se aseaza in bidon (sau borcan) straturi de legume si fructe. Printre ele se pune hrean, frunze de telina, boabe de piper si seminte de marar. Deasupra se aseaza un catel de usturoi si doua-trei frunze de visin. Se umple bidonul cu saramura rece, pana se acopera totul. Se aseaza o greutate deasupra, pentru a tine muraturile in lichid.
Timp de o saptamana, de doua ori pe zi, saramura se scurge din bidon si se vantura. Bidonul se lasa in acest timp la temperatura camerei, dupa care se poate depozita la loc mai racoros.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară