Iata reteta simpla de muraturi asortate in saramura.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru muraturi asortate in saramura:

  • gogonele
  • castraveti
  • conopida
  • morcov
  • mere
  • pere
  • gutui
  • frunze de telina si radacina
  • hrean
  • seminte de marar
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • usturoi
  • apa
  • sare

Mod de preparare muraturi asortate in saramura:

Se prepara saramura din apa si sare. Ca si cantitati se folosesc o lingura de sare neiodata, la un litru de apa.
Legumele si fructele se spala. Gogonelele, merele, perele si gutuile se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, pentru ca saramura sa patrunda pana in mijlocul acestora si sa le mureze uniform. Conopida se desface in buchetele mai mici. Morcovul, telina si hreanul se curata de coaja si se taie in bucati mai mici.
Se aseaza in bidon (sau borcan) straturi de legume si fructe. Printre ele se pune hrean, frunze de telina, boabe de piper si seminte de marar. Deasupra se aseaza un catel de usturoi si doua-trei frunze de visin. Se umple bidonul cu saramura rece, pana se acopera totul. Se aseaza o greutate deasupra, pentru a tine muraturile in lichid.
Timp de o saptamana, de doua ori pe zi, saramura se scurge din bidon si se vantura. Bidonul se lasa in acest timp la temperatura camerei, dupa care se poate depozita la loc mai racoros.

muraturi asortate in saramura

O reteta propusa de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Muraturi asortate in saramura.