Va poftesc la masa sa serviti o farfurie plina de ciorba savuroasa cu afumatura,smanatana si tarhon. Tarhonul pune in evidenta gustul afumaturii. Pregatiti aceasta ciorbica pentru familia dumneavoastra si veti simti aprecierea lor.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de afumatura cu smantana si tarhon:

  • 1 kg coaste afumate de porc
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 g smanatana
  • tarhon uscat
  • 2 litri de bors de casa
  • sare si piper alb

Mod de preparare ciorba de afumatura cu smantana si tarhon:

Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati.
Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat peste ea radacinoasele taiate marunt.Dupa cateva clocote s-au pus la fiert si restul de legume.
Borsul l-am dat in fiert si l-am adaugat in oala cand legumele erau fierte al dente.
Galbenusurile au fost amestecate cu smanatana,sare si piper alb.Am pus un polonic de ciorba peste acest amestec si apoi am turnat in oala.
Gata, acum am dres ciorba minunat de aromata.
La final am presarat 2 linguri de tarhon si dupa un clocot, am inchis.

Pentru toti gurmanzii, pofta buna!:)

Weekend placut!

ciorba de afumatura

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon.