Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la ceaun:
Asadar, pentru doua portii am pregatit 4 pulpe inferioare de pui, sarate si piperate, pe care le-am pus cu ulei la prajit in ceaun, pe foc potrivit, adaugand si alte condimente: coriandru, chimen, cimbru, boia dulce. Dupa ce au prins a se rumeni, am adaugat ceapa taiata pestisori si niste sunca afumata si am pus capacul pe ceaun. Dupa vreo 10 minute, am adaugat cateva ciuperci champignon intregi si am turnat 100 ml de tuica (frunte de comina inseamna tescovina dublu distilata) si vinul alb, am dat focul la mic si am lasat sa fiarba inabusit trei sferturi de ora. Dupa aceea am adaugat 2 linguri de smantana si am mai lasat sa fiarba inca 15 minute, amestecand din cand in cand. La urma am presarat condiment cu piper si usturoi (este preferabil usturoiul proaspat, dar ramasesem fara) si am inchis focul.
Desi initial nu speram sa iasa cine stie ce, acest fel de mancare a iesit foarte, foarte gustos. Am mancat cu piure de cartofi si cu salata verde. Este o reteta pe care o recomand oricui!
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”