Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la ceaun:
Asadar, pentru doua portii am pregatit 4 pulpe inferioare de pui, sarate si piperate, pe care le-am pus cu ulei la prajit in ceaun, pe foc potrivit, adaugand si alte condimente: coriandru, chimen, cimbru, boia dulce. Dupa ce au prins a se rumeni, am adaugat ceapa taiata pestisori si niste sunca afumata si am pus capacul pe ceaun. Dupa vreo 10 minute, am adaugat cateva ciuperci champignon intregi si am turnat 100 ml de tuica (frunte de comina inseamna tescovina dublu distilata) si vinul alb, am dat focul la mic si am lasat sa fiarba inabusit trei sferturi de ora. Dupa aceea am adaugat 2 linguri de smantana si am mai lasat sa fiarba inca 15 minute, amestecand din cand in cand. La urma am presarat condiment cu piper si usturoi (este preferabil usturoiul proaspat, dar ramasesem fara) si am inchis focul.
Desi initial nu speram sa iasa cine stie ce, acest fel de mancare a iesit foarte, foarte gustos. Am mancat cu piure de cartofi si cu salata verde. Este o reteta pe care o recomand oricui!
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.