Un desert de exceptie, gustos si rafinat . Reteta din cartea "Orez , lapte si branza" de la Lumea Retetelor

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat:

  • 3 pere mari
  • 200 gr ricotta
  • 30 grame ghimbir confiat
  • 30 gr stafide
  • 1 lingura esenta rom
  • 2 linguri miere

Mod de preparare pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat:

Taiem perele in sferturi. Facem o scobitura in fiecare.Perele trebuie sa fie coapte dar tari .
Punem ghimbirul confiat la inmuiat in 50 ml apa fiarta. Siropul obtinut il amestecam cu 1 lingura miere. Glazuram cu el perele. Le punem pe grillul incins, cate un minut pe fiecare parte. Amestecam ricotta cu mierea de albine, ghimbirul taiat cubulete si stafidele umflate in rom. Omogenizam si umplem perele cu el. Punem din nou pe gratar circa doua minute .Stropim cu siropul care se formeaza. Lasam cateva minute sa se racoreasca , punem pe un platou, decoram cu frunzulite de menta sau busuioc si servim.

desert pere

O reteta propusa de blogul caietulcuretete.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat.