Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat:
- 3 pere mari
- 200 gr ricotta
- 30 grame ghimbir confiat
- 30 gr stafide
- 1 lingura esenta rom
- 2 linguri miere
Mod de preparare pere pe grill cu ricotta si ghimbir confiat:
Taiem perele in sferturi. Facem o scobitura in fiecare.Perele trebuie sa fie coapte dar tari .
Punem ghimbirul confiat la inmuiat in 50 ml apa fiarta. Siropul obtinut il amestecam cu 1 lingura miere. Glazuram cu el perele. Le punem pe grillul incins, cate un minut pe fiecare parte. Amestecam ricotta cu mierea de albine, ghimbirul taiat cubulete si stafidele umflate in rom. Omogenizam si umplem perele cu el. Punem din nou pe gratar circa doua minute .Stropim cu siropul care se formeaza. Lasam cateva minute sa se racoreasca , punem pe un platou, decoram cu frunzulite de menta sau busuioc si servim.
O reteta propusa de blogul caietulcuretete.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.