Pogacelele sunt, de fapt, fursecuri englezesti pentru ceai, dar le putem rontai si ca atare.

Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net, prin varietate, gust si atractivitate, orice produs fabricat pe scara industriala. Oricum, preparate de noi si servite musafirilor ,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor, in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca, sa trecem la treaba !

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pogacele vanilate:

  • 800 g faina alba de buna calitate
  • 250 g zahar
  • 200 g unt 82% grasime
  • 150 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie bourbon
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare pogacele vanilate:

Amestecul din oua ,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma. Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana. Compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta, iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.

Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata. Se coc la cuptor incins ,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit, pana devin de culoare aurie.

Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!

Pofta buna !

Reteta oferita de: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

pogacele,fursecuri

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pogacele vanilate.