Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net, prin varietate, gust si atractivitate, orice produs fabricat pe scara industriala. Oricum, preparate de noi si servite musafirilor ,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor, in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca, sa trecem la treaba !
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pogacele vanilate:
- 800 g faina alba de buna calitate
- 250 g zahar
- 200 g unt 82% grasime
- 150 ml smantana
- 2 galbenusuri
- 3 oua
- 2 plicuri de vanilie bourbon
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare pogacele vanilate:
Amestecul din oua ,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma. Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana. Compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta, iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.
Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata. Se coc la cuptor incins ,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit, pana devin de culoare aurie.
Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!
Pofta buna !
Reteta oferita de: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei