Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos racoritor si cus-cus:
- 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele
- 1 punga de cus-cus - 250 g
- 1 cutie cu naut fiert
- 1 lamaie
- 400 g iaurt grecesc
- supa de pui sau 2 cuburi de pasare(instant)
- 2 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute verde
- patrunjel
- 2 fire de menta
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare piept de pui cu sos racoritor si cus-cus:
Pieptul de pui se spala foarte bine, se usuca, se taie in doua si se pune la marinat timp de 2 ore cu sare, piper, 2 linguri de ulei de masline, coaja si zeama de lamaie.
Intre timp pregatim sosul racoritor:
Peste iaurtul grecesc punem 3 catei de usturoi zdrobiti, ardeiul iute fara seminte, cele 2 fire de ceapa verde, patrunjel, menta - tocate marunt. Asezonam cu sare si piper; rezulta un sos grozav.
Intr-o tigaie, incingem ulei de masline si frigem pieptul de pui cateva minute la foc mic, pe toate partile.
Pastele marunte (cus-cus) se prepara conform instructiunilor de pe plic dar cu supa de pui. Cand sunt gata se amesteca cu boabele de naut scurse de apa din conserva.
Pregatim fiecare farfurie pentru servit cu piept de pui feliat, sos racoritor si garnitura de cus-cus cu naut.
Reteta oferita de :https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Va doresc pofta buna !:)
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana