12:09, 5 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare 2 share-uri

Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

Dificultate: redusa

Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa)

Citeste si:
Herbalife Nutrition lansează primul Shake Gourmet în Europa & Africa
Herbalife Nutrition lansează...

Ingrediente necesare pentru supa de chimen:

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina cat un mar
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita chimen
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 3 litri apa.

Mod de preparare supa de chimen:

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si chimenul. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se fca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

O reteta propusa de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Citeste si:
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare
Supa crema de dovlecei |...

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri